Humus od cvekle
Prepuna hranjivih tvari, cvekla sadrži antioksidanse poput betalaina koji se bore protiv oštećenja stanica, i upalnih stanja poput artritisa, problema sa štitnjačom. Zdravstvene prednosti cvekle uključuju veću izdržljivost tokom vježbanja, prevenciju srčanih bolesti i moždanog udara te niži krvni pritisak, čineći ih idealnom namirnicom za muškarce i žene koji vode računa o svom zdravlju.
Nema recenzija
Sastojci
Podesite porcije
400g leblebija iz konzerve, isprati i ocijediti | |
1 manja cvekla, kuhana ili još bolje pečena | |
1 kašika tahini paste | |
100ml maslinovog ulja | |
1 kašikica bijelog luka u prahu | |
1 kašikica crnog kima (ćurokota) | |
½ limuna | |
himalajska sol po ukusu |
Upute
1.
Izblendajte zajedno leblebije, kuhanu ili pečenu cveklu, tahini pastu, bijeli luk u prahu, maslinovo ulje, limun, crni kim, himalajsku sol.
Označi kao završeno
2.
Smjesa treba da bude glatka.
Označi kao završeno
3.
Humus služite kao namaz ili umak uz pecivo od sjemenki bundeve.
Označi kao završeno