Pecivo od sjemenki bundeve
Pecivo od sjemenki bundeve je zdravo, ukusno, visokoproteinsko pecivo sa niskim udjelom ugljikohidrata koje je veoma jednostavno za napraviti. Može stajati svježe u zatvorenoj posudi 3 dana. Ovo je jedno od peciva koje rado pravim i uvijek držim u svojoj kuhinji. Probala sam različite varijante mljevene bundeve (uključujući bundevino brašno koje je napravljeno od svih dijelova bundeve tj. tikve) i otkrila sam da u recept najbolje idu mljevene sirove neslane sjemenke bundeve. Možete ih kupiti u supermarketu kao gotov proizvod, ili sami samljeti obične sjemenke bundeve.
Nema recenzija
Sastojci
Podesite porcije
3 kašike mljevene sjemenke bundeve | |
2 kašike čvrstog ili grčkog jogurta | |
1 kašika kikiriki putera | |
1 jaje | |
sjemenke susama, ćurokota, bundeve za dekoraciju |
Upute
1.
Zagrijte rernu na 200°C.
Označi kao završeno
2.
Izmiješajte mljevene sjemenke bundeve, čvrsti ili grčki jogurt, kikiriki puter i jaje u zdjeli. Tijesto treba biti nešto gušće konzistencije od tijesta za palačinke.
Označi kao završeno
3.
Izlijte u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Pospite sjemenkama za dekoraciju po želji i ukusu.
Označi kao završeno
4.
Pecite dok tijesto ne porumeni, 15-ak minuta.
Označi kao završeno
5.
Režite i vadite iz tepsije tek nakon što se ohladi. Ovo pecivo možete koristiti kao prilog svim jelima uz koja ste ranije jeli hljeb.
Označi kao završeno