Rolnice od tikvica
Rolnice od tikvica su elegantno i ukusno predjelo ili prilog koji će vas oduševiti. Ove rolnice su lagane, zdrave i jednostavne za pripremu, a mogu se poslužiti i tople i hladne. Punjene su kremastim sirom, začinskim biljem i svježim povrćem, što im daje bogat i osvježavajući okus.
Nema recenzija
Sastojci
Podesite porcije
4 zucchini tikvice | |
1 jaje | |
2 šolje paradajz sosa | |
1 šolja isjeckanog mocarela sira | |
½ šolje mladog sira | |
½ šolje parmezana | |
par listova bosiljka | |
1 kašika maslinovog ulja | |
biber, himalajska sol po ukusu |
Upute
1.
Zagrijte rernu na 200°C.
Označi kao završeno
2.
Ogulite tikvice, narežite ih po dužini na trake debljine oko 3 mm.
Označi kao završeno
3.
Položite trake tikvica u jednom sloju na čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se kratko osuše dok pripremate fil od sira.
Označi kao završeno
4.
Pomiješajte mladi sir, parmezan, pola šolje mocarela sira, jaje, sol i biber u zdjeli.
Označi kao završeno
5.
Premažite dno tepsije maslinovim uljem i potom dodajte paradajz sos. Stavite otprilike jednu kašiku mješavine sireva na sredinu trake tikvica, zarolajte i stavite šavom prema dolje u sos u tepsiji.
Prelijte preostalim mocarela sirom, prekrijte tepsiju aluminijskom folijom i pecite 20 minuta. Potom otkrijte i pecite još 10 minuta, ili dok se sir ne otopi i umak ne postane pjenušav. Ukrasite svježim bosiljkom, naribanim parmezanom i poslužite toplo.
Označi kao završeno