Lagana musaka sa puretinom

30 minuta

srednje

4 porcije

Bogatija proteinima od piletine, puretina je nemasno meso i dobar je izbor za one koji žele smanjiti unos masti.  Puretina je dobar izvor vitamina B skupine uključujući vitamin B3, B6 i B12 koji pozitivno utiču na imuni system i aktivaciju energetskih procesa koji su ključni za aktivne muškarceBogata selenom, cinkom, fosforom i željezom, puretina je korisna za potporu funkcije štitnjače, imuniteta, zdravlja kostiju kod žena  u perimenopauzi i menopauzi. Tamniji komadi mesa poput buta i bogatiji su određenim mineralima, poput željeza koje je osobito važno za trudnice.

Nema recenzija

Sastojci

Podesite porcije
250g purećih prsa (mljevenih)
200g gljiva (bukovača ili šampinjoni) asdasdasdasd
600g patlidžana, narezanih na ploškice
1 paradajz, narezan na ploškice
50g bezglutenskog brašna
100ml vrhnja
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
biber, himalajska sol po ukusu

Upute

1.
Zagrijte rernu na 200oC.
Označi kao završeno
2.
U međuvremenu, mljevena pureća prsa prepržite u tavi u kojoj ste prethodno zagrijali ulje.
Označi kao završeno
3.
Zatim dodajte narezane gljive pa sve zajedno dinstajte 15 minuta.
Označi kao završeno
4.
Patlidžane narežite, uvaljajte u bezglutensko brašno i kratko prepržite.
Označi kao završeno
5.
U vatrostalnu tepsiju slažite redom patlidžane pa meso; završite sa slojem patlidžana.
Označi kao završeno
6.
Na kraju prelijte vrhnjem u koje ste umiješali jaje, te preko toga posložite ploškice paradajza.
Označi kao završeno
7.
Pecite u rerni 20 minuta. Poslužite sa grčkim jogurtom.
Označi kao završeno