Punjena piletina
Paprike sadrže 14 % dnevnih potreba za folnom kiselinom, vitalnog nutrijenta tokom trudnoće. Folna kiselina je bitna i u tretmanu anemije. Paprike su bogate raznim antioksidansima, posebice karotenoidima. Glavni spojevi u žutim paprikama su: violaksantin, kvercetin i luteolin koji su korisni za prevenciju određenih hroničnih stanja, poput bolesti srca i raka, što je posebno važno za žene u perimenopauzi i menopauzi i muškarce koji vode računa o svom zdravlju.
Nema recenzija
Sastojci
Podesite porcije
4 pileća fileta bez kostiju i kože | |
1 tikvica, prepolovljena po dužini i tanko narezana | |
3 paradajza, tanko narezana na ploškice | |
2 žute paprike, tanko narezane | |
½ crvenog luka, tanko narezan | |
2 kašike maslinovog ulja | |
1 kašika talijanskog začina | |
biber, himalajska sol po ukucu | |
svježe nasjeckani peršun, za ukras |
Upute
1.
Zagrijte rernu na 200°C.
Označi kao završeno
2.
Na svakom filetu napravite proreze, pazeći da ih ne isiječete do kraja, i napunite tikvicama, paradajzom, paprikom i crvenim lukom.
Označi kao završeno
3.
Stavite u tepsiju, prelijte uljem i začinite talijanskim začinima, solju i biberom.
Označi kao završeno
4.
Pecite u maslinovom ulju dok piletina ne bude pečena i ne bude više ružičasta iznutra, 35 minuta.
Označi kao završeno
5.
Prije serviranja ukrasite peršunom.
Označi kao završeno